Captura de pantalla 2015-07-08 a las 12.45.41

Benvolguts  mares i pares:

Ahir hi hagué una nova reunió a l’IVAM per parlar sobre l’ús del seu solar (2800 m.q.)

Per part de l’AMPA anàrem María i Paco però també hi havia més gent de l’escola que anava per part d’altres col·lectius i associacions del barri (mares i pares CV, Falla Ripalda, Solar Corona, CEIP Cervantes, veíns, paisagistes, arquitectes,…)

Resumidament, la nova direcció de l’IVAM vol crear un Jardí Escultòric donat que el solar només pot tindre usos museístics, per a això posaran escultures del museu, faran una intervenció mínima que adecente l’espai, que siga segur i que no afecte les possibles runes arqueològiques per evitar l’endarreriment del projecte.

Dins d’eixe “ús museístic” és on poden cabre tot tipus de propostes i on podem intervindre el col·lectius.

En principi volen substituir el mur del c/Beneficència per una tanca que permeta visualitzar l’espai i obrir diverses entrades al solar. També volen obrir el carrer que separa l’IVAM de Beneficència (això partiria el solar en dos troços) i que quasi està a l’alçada del c/Hort d’En Cendra (la porta de l’escola que també nosaltres voldriem obrir i peatonalitzar), posar punts de llum, arbres en macetes i bancs.

Hi hagué certa discussió sobre com fer aquest procés, si seria un laboratori col·laboratiu entre diferents col·lectius socials o només una bústia de suggeriments dels quals la direcció de l’IVAM triaria allò que li pareguera. A mi em sembla que és una barreja d’ambdues perquè hi ha voluntat de dialogar i estar oberts a qualsevol proposta però amb l’important límit de la propietat, l’autoritat, el pressupost, la programació, els horariss, etc. que dicte l’IVAM.

S’ha convocat una nova reunió només de col·lectius per a que cadascú duga les seues propostes d’ús i intentar fer un projecte comú que assumisca les reivindicacions, usos, desitjos, etc. de tots/es per presentar a l’IVAM.

Eixa reunió tindrà lloc la setmana vinent a l’Escola de Disseny (Pça Viriato), dimecres 8 de juliol a les 18’00h.

Caldria que al llarg dels pròxims dies anareu enviant les vostres propostes d’ús, amb una mínima explicació i si pot ser suggeriment d’emplaçament. Nosaltres les arreplegaríem i portaríem a eixa reunió. Algunes que es van nomenar són p.ex.:

Hort escolar, graffitis, grades, escenari, punts d’aigua i llum, cinema, zones d’ombra, recorregut didàctic, etc.

Podeu enviar-las al mail de l’AMPA o escriure un comentari directament baix del post.

santateresa.ampa@gmail.com

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/06/30/valencia/1435683326_470091.html