L’altíssima calor ha marcat, sens dubte, l’inici del curs escolar. En l’enquesta que ha realitzat STEPV en vora 200 centres educatius del País Valencià corroboren que les temperatures estan per sobre del màxim de 27ºC permés per la legislació.

SILLAS

 En l’enquesta que ha realitzat STEPV en vora 200 centres educatius del País Valencià corroboren que les temperatures estan per sobre del màxim de 27ºC permés   per la legislació.

 El Sindicat anima als pares a no dur els fills als centres escolar si l’administració no ajorna les classes.

Així, el 96% dels centres enquestats tenien més de 27ºC en les aules aquest matí. En 35% d’aquests centres el mercuri ha marcat entre 27 i 30ºC, mentre que en el  65% restant, les temperatures no han baixat dels 30ºC.
En alguns centres les AMPA han comprat ventiladors per fer front al calor. En altres han sol·licitat a Conselleria la instal·lació d’aires condicionats. En altres fins i    tot han eixit fora de l’edifici a continuar les classes perquè la temperatura interior era insuportable.
El Sindicat té constància que dos alumnes han hagut de ser atesos mèdicament per la forta calor, en l’Alcúdia (Ribera Baixa) i en Altea (Marina Baixa).
La queixa per la forta calor ha estat generalitzada en l’enquesta que hem realitzat, una calor que ha impedit l’inici amb normalitat de les classes, que enguany        s’han avançat al País Valencià al 3 de setembre, sense cap motiu pedagògic.
Per tot això, STEPV presentarà demà una denúncia a inspecció de treball i sol·licitarà l’ajornament de les classes fins que baixen les temperatures als nivells exigits   per la llei. A més, anima als pares a no dur els fills als centres escolar si l’administració no ajorna les classes.
D’altra banda, molts centres també s’han queixat que encara no tenen la plantilla completa i que les infraestructures presenten algunes deficiències que encara no   s’han reparat per part de l’administració.

Enllaç a la noticia

(Crèdits de la foto: Hilke)