ACTA JUNTA DE L’AMPA DEL CEIP SANTA TERESA

 

DATA: 21 d’ABRIL de 2015

HORA DE COMENÇAMENT: 17:15 hores

ASSISTENTS: Javier Guillén, Cristina Requena, Paco Collado, Mónica Fernández, Rosa Ribera, Cristina Pepiol, Mª Carmen Rodriguez, Javi Sánchez, Estela Martínez, Rafael Latre, Rosana i Rosa.

ORDRE DEL DIA

 

  1. CONCLUSIONS REUNIÓ MENJADOR.

Aquest punt es va deixar per la pròxima Junta ja que la Comissió del Menjador es reunia al dia següent i per tant no es podia fer ninguna valoració.

També es pretenia fer una valoració del Taller que es va dur a terme al menjador de l’escola el dia 20 d’abril a càrrec de CERAI “Somos lo que comemos“ però també es va deixar per la propera Junta ja que els pares/mares que ho van organitzar no van poder assistir a la Junta.

 

  1. PREPARACIÓ TROBADES.

A la Junta assisteix Rosa, mare d’una xiqueta de 6é que, juntament amb Juanjo, pare de la xiqueta, s’encarregaran del muntatge de la carpa i el taller que faran a les Trobades els alumnes de 6é. El Taller serà la realització de pins de xapes.

Paco explica com es farà la cercavila: l’hora d’eixida serà a les 10.30h. El lloc on reunir-se tots els participants de la nostra escola és l’Església de Sant Valero a les 10.30h. El col·legi Sta. Teresa i el Cervantes són els antepenúltims per ordre d’eixida .

Es proposa que per l’any vinent caldria fer una pancarta nova. Tots els presents recolzen la proposta.

Paco explica que des d’Escola Valenciana s’han fet unes cunyes publicitàries per poder posar-les amb mp3 a l’escola mitjançant la megafonia i aixi fer recordatori. Mónica, des de la web de l’Ampa i als delegats de cada classe també enviarà la informació de la convocatòria.

 

  1. PROPOSTES FI DE CURS.

Abans de parlar de la Festa de fi de curs, Estela explica els projectes dels quals s’ha parlat a la comissió pedagògica i que fa temps l’Ampa també té pendents, per tant, es necessari posar en marxa propostes de treball per poder donar llum a tot allò que des de l’escola i des de l’Ampa creiem que es positiu per enriquir i incentivar als alumnes i a tota la comunitat educativa. En alguns dels projectes els alumnes de l’escola han treballat molt i per tant caldria que es feren visibles els seus treballs.

REVISTA: Es parla de la dificultat que hui en dia es té per poder portar-la a terme ja que es necessari que algun pare o mare s’implique molt per poder treballar per a la revista, maquetar-la, ..etc. Des de l’Ampa en un principi es tenia la intenció de que foren els mateixos alumnes qui la redactaren i s’encarregaren de la seva realització/maquetació però com de moment no és possible per tota la feina que això implica i que no sempre disposen s’informa a la Junta que des de la comissió pedagògica està la proposta de materialitzar-la mitjançant el blog de l’Ampa, es a dir, que tot el contingut que els alumnes vulguen transmetre es puga fer al blog i d’aquesta manera també s’ajuda a dinamitzar el blog de l’Ampa ja que l’escola no en té. Es tornarà a recopilar el material que es va enviar l’any passat.

EL PATI QUE VOLEM: La majoria dels alumnes han fet dibuixos explicant com els agradaria que fora el pati de l’escola. Aquests dibuixos se’ls han entregat a Estela a la reunió de la comissió pedagògica. A la junta s’acorda el següent:

Rafa se’ls emporta i els escanejarà (falten els dibuixos de 4 anys, 1er, 2º A, 6é: no sabem si els han fet o no). Un cop Rafa els tinga escanejats Mónica realitzarà un vídeo amb tots el dibuixos i ho pujaran al Blog de l’Ampa. Rosana farà una explicació del projecte per posar-lo i així els pares/mares que ho vegen poden saber el per què del projecte. Per fer aquesta feina es posa de termini més d‘una setmana, es a dir, des d’avui dia 21 d’abril fins al 4 de maig. Amb tot açò es pretén que per a la fi de curs es realitze una intervenció educativa i plàstica al mur del pati de l’escola aprofitant que tenim molts pares i mares que pertanyen a diferents disciplines artístiques.

(Caldria portar-ho al Consell per saber si es pot portar a terme aquesta intervenció educativa.)

Es parla de la necessària intervenció també als corredors, passadissos de l’escola, ja que creiem que es important veure una escola viva. Així que, un cop escanejats els dibuixos la intenció és que la primera setmana de maig es puguen penjar a l’escola.

 

FESTA FI DE CURS: Tots els presents estan d’acord en que aquest any seria interessant i important que l’escola deixara un dia o tota una tarda per a gaudir de totes les mostres que els xiquets i xiquetes realitzaran de les extraescolars que han fet durant l‘any. I que eixe dia fora un dia de festa per tal de gaudir tots junts.

L’Ampa s’encarregarà d‘organitzar la festa i per això crearà un grup de treball: Mónica Fernández, Rosa Ribera, Toni Peris, Cristina Requena, Rafa Latre, Javi Sanchez, Cristina Pepiol, Estela Martínez..

La intenció es portar algun grup o orquestra en valencià per tal d’amenitzar la festa i que la cloenda del curs siga també un punt on reivindicar i conscienciar per mantenir viva la nostra llengua fent ús d’ella per comunicar-se, sobre tot entre l’alumnat. [TEMA: CAMPANYA PEL VALENCIÀ]. I aprofitar també que aquest any es celebra el 20 aniversari de la mort d’Ovidi Montllor, actor i cantautor de la Nova Cançó en valencià, amb una extensa trajectòria professional, fer-li un homenatge ja que els grups que es barallen ho porten al seu repertori.

Es barallen diferents grups que poden venir a l’escola. Cal demanar pressupostos també.

Tot açò també caldrà parlar-lo al Consell.

Es proposa el dia 18 ó 19 de juny per fer la FESTA. Se sap que l’acomiadament dels alumnes de 6é es farà el dijous 18 de juny. Aquest tema es concretarà més endavant ja que cal parlar també amb catering Ruzafa i portar-lo a Consell.

També es comenta de fer l’Assemblea en un dia diferent a la Festa de fi de curs i es proposa que siga el dijous 11 de juny a les 18h, ja que es temps de fer calor i si hi han xiquets i xiquetes jugant al pati ja no hi haurà tant de sol. Cal aclarir si hi hauran monitors a l’assemblea.

CAMPANYA PEL VALENCIÀ: GRUP DE TREBALL PER CONSCIENCIAR I PROMOURE L‘ÚS DEL VALENCIÀ A LA NOSTRA ESCOLA.

Es posposa per la propera Junta ja que tampoc hi és la persona que inicia el projecte.

MENJADOR ECOLÒGIC I SOSTENIBLE: Crear un grup de treball específic per aquest projecte. Com s’ha informat al principi de tot, aquest tema es posposa per la propera Junta.

Finalització de la Junta a les 19 hores.